11 oktober, 2024

Ny samtalsgrupp

Delat föräldraskap med förövare

Under våren påbörjade vi vår första samtalsgrupp med inriktning på eftervåld där personer som har separerat från en våldsam partner tvingas samarbeta med denne gällande barnen.

De allra flesta av deltagarna i gruppen har tidigare medverkat i enskilda samtal och/eller samtalsgrupp för att bearbeta det våld de utsatts för av sin ex partner. Men i de situationer där det finns barn och gemensam vårdnad är det inte ovanligt att våldet fortsätter även efter separationen. Kanske tar den en ny form men det kan också tillkomma ny oro exempelvis kring hur barnen har det när de är ensamma med den andra partnern. Barnen riskerar att hamna i ”kläm” och får bära stort ansvar.

I vår samtalsgrupp om delat föräldraskap med förövare får deltagarna dela sina erfarenheter och strategier med varandra. Vi arbetar utifrån teman som exempelvis rollen som förälder, självkänsla, inre skydd, att sätta gränser och ilska. Syftet är att stärka deltagarna i sin föräldraroll samtidigt som de med stöd av samtalsledare och varandra navigerar sina egna sanningar från ex partnerns.

En ny grupp har precis startat och kommer pågå under hösten. Om du är intresserad av att delta i gruppen om eftervåld går det bra att höra av sig till oss på 08-6440920 för anmälan till gruppstart under våren 2025.