9 januari, 2023

Sammanfattning 2022

Ett händelserikt år!

Efter pandemin märkte vi att verksamheten kom igång på riktigt igen under 2022. Fler personer kunde ta sig till samtalsmottagningen igen och vi hade fler antal personer placerade i vår skyddade boende.

Oavsett om anledningen var pandemin i sig eller om fler utsattes för grövre våld under pandemin i och med ökad isolering, var trycket på vår samtalsmottagning stor. Vi hade flera samtalsgrupper än tidigare och kön till enskilda samtal blev längre.

Vi jobbade på och lyckades i och med detta erbjuda alla i kön samtal inom rimlig tid vilket kändes bra och viktigt.

Vår alldeles egen butik!

Vi är lyckligt lottade att få många gåvor i form av kläder och hudvårdsprodukter som våra boende har stor nytta av. I stället för att endast dela ut dessa vid behov öppnade vi under 2022 en egen ”butik”. Hit kan alla som bor i vårt skyddade boende gå och hämta det de behöver under hela placeringstiden. Självklart är alla saker och produkter gratis men upplägget är som en butik vilket ökar lyxkänslan lite och sänker tröskeln för dom som har svårt att be om något de har behov av.

Julkalender

Även 2022 hade vi en julkalender på Instagram. Den här gången fick olika personer ställa frågor om våld eller vår verksamhet som vi sen svarade på. Återigen stort tack till alla som medverkade.

Alla Kvinnors Ljus

Vi hade även 2022 ett samarbete med reklambyrån FAMILJEN. Den här gången kring kampanjen ”Alla Kvinnors Ljus”. Syftet med kampanjen var att belysa det dödliga våldet mot kvinnor. Vi tog tillsammans med FAMILJEN fram ett adventsljus där varje datum fick ett fiktivt kvinnonamn som symboliserade alla 24 kvinnor som mördats under 2021. Vi startade kampanjen med en ljusmanifestation där vi lyssnade på talare och musik. Kampanjen fick stort genomslag i sociala medier och efterfrågan på ljusen var enormt. Ljusen sålde slut samma dag som kampanjen släpptes. I och med att alla som bidragit till kampanjen gjort det volontärt tillsammans med bidrag från företag har kampanjen inte kostat AKH något. Vinsten från försäljningen av ljuset gick oavkortat till vår verksamhet. Förutom vinsten från ljusen ökade bidragen från både privatpersoner och företag under kampanjens gång.