SEXUELLT VÅLD

Sexuellt våld i en nära relation kan bestå av allt från tjatsex till våldtäkt. Alla sexuella sammanhang där samtycke saknas, alla oönskade sexuella handlingar är exempel på sexuellt våld. Det kan handla om att ställa upp på sex för husfridens skull, kanske för att undkomma andra typer av våld eller för att skydda barnen. Det kan innebära att tvingas genomgå otrohetskontroller, att inte få skydda sig mot graviditet eller könssjukdomar eller att behöva ha sex även när man är sjuk eller ledsen. Det kan också vara att bli fotad/filmad mot sin vilja, att tvingas titta på porr och sedan upprepa det som utspelas i filmen. Om det inte finns utrymme för att säga nej till sex i din relation, är du utsatt för sexuellt våld.


KONTAKTA OSS FÖR STÖD & RÅD

Telefon: 08-644 09 20
mån-fre kl 8.30-16.00

EPOST
Du kan även fylla i vårt kontaktformulär så återkommer vi till dig så snart vi kan. Du kan själv välja om du vill bli kontaktad per telefon eller e-post.


Akutmottagning för våldtagna

Är du i akut behov av sjukvård eller undersökning efter att du utsatts för sexuellt våld rekommenderar vi dig att kontakta SÖS akutmottagningen för våldtagna.