TELEFONTIDER:
måndag-fredag
09:00-17.00 och 18.00-20.00
lördag-söndag
11:00-13:00

ANHÖRIGUTBILDNING

Att vara anhörig och närstående till en person som blir utsatt för våld i nära relation är inte bara ovisst och oroande, det kan vara nog så frustrerande att stå vid sidan av och se hur personen till synes väljer att bli behandlad illa. 

Det är inte lätt att förstå vilka mekanismer som ligger bakom att personen faktiskt stannar kvar i relationen. Eller hur den till och med kan sakna sitt ex fastän det gått så lång tid – man borde ju vara glad när det äntligen är över, eller? Det är en utmaning att stå vid sidan av och betrakta när det enda du vill är att din person ska fatta rätt beslut.

Känner du igen dig? I så fall är du varmt välkommen att höra av dig till vår samtalsmottagning så berättar vi mer om vår anhörigutbildning.    

TEL: 08-644 09 20

OM UTBILDNINGEN

Vi träffas för en helgkurs där vi fokuserar på att få en ökad förståelse för varför det blev som det blev. Vi ökar kunskapen om våldets förutsättningar och vilka uttryck våldshandlingar kan ta sig – allt från att bli förminskad och kränkt till att inte ha tillgång till sin egen ekonomi. Och framförallt, vi fokuserar på hur du som närstående kan hitta ett bättre sätt att förhålla dig, stå ut och att kunna vara ett så bra stöd som möjligt.

Innehåll: våldskunskap; förutsättningar och mekanismer, processer och strategier, roller och konsekvenser. Vad den våldsutsatta inte gör vs vad den faktiskt gör. Utbildningen varvar teori och övningar med syfte att öka kunskapen om våld i nära relation och att hitta en ny strategi för hur stå ut.

KOMMANDE UTBILDNING

12-13 september 2020

TID

Lördag: kl. 12:00-15:00
Söndag: kl. 12:00-15:00

PLATS

Stockholm

PRIS

3000kr/person